platspender.wordpress.com

Trip Doc @ Banting tekong Reza

Trip Ahad lepas. Hasil lumayan pulak trip dia kali nih. Siap boleh juai lg. Aku kena join next trip nih.

February 24, 2016 · Leave a comment

Trip Pitek

Tribute utk kawan aku sorang nih. Lama sungguh gantung rod, 9 bulan lebih asyik kemas barang pancing ja. Trip langsung berpantang. Akhirnya setelah menimang cahaya mata yg pertama (Pitek Jr.) … Continue reading

February 19, 2016 · Leave a comment

Trip Zeezone Port Klang

Trip terakhir 2015 penutup tirai aktiviti pancing 2015. Terima kasih kepada Man yg invite aku jadi bidan terjun trip nih. Yg aku penai Pak Tam and Man saja. Tiga org … Continue reading

January 5, 2016 · Leave a comment

Selamat Tahun Baru 2016

  Selamat tahun baru 2016 kepada semua pembaca blog aku. Tahun makin meningkat, umog makin bertambah. Usaha mesti lebih utk lebih berjaya. Semoha tahun ini memberi lebih banyak kebaikan dari … Continue reading

January 5, 2016 · Leave a comment

Trip 4 : Sedili, Johor

Trip hari buruh yg lepas. Nak update pun lupa dah apa nak tuleh. So aku update ¬†apa yg masih ingat. Kalau tak tuleh takut lupa teruih. Bukan senang nak join … Continue reading

October 21, 2015 · Leave a comment

Trip Jarak

Lawa pulak gambag ni. Credit utk Mdrizal. Trip jarak Aku (Tshirt hijau), Doc and Zahid bersama Ah Seng Cobia.

October 21, 2015 · Leave a comment

Trip 5: Jigging di Tuas, Yan Kedah

Assalamualikum semua, aku kembali!..hahaha. Dah mcm tak bertuan dah blog aku nih. Lama jugak since last posting aku kat Kuala Terung. Ada hal yg menyebabkan aku stop sekejap berposting, but … Continue reading

October 15, 2015 · Leave a comment

Trip 3 : MJ @ Kuala Terung, Perak

Pertama kali aku menjejakkan kaki ke lubuk Kuala Terong Perak. Persediaan pun tak detail sgt. Semua info seeting aku dapat dr partner trip aku, Azhari. Set yang aku bwk pun … Continue reading

April 19, 2015 · 1 Comment

Fishing Rod Cover

Mula mula aku tgk cover rod ni, bila Zahid pakai utk rod dia masa turun Jarak. Perghh…tak tepikiag aku barang pancing sekarang ni advance sungguh. Walaupun benda ni nampak simple, … Continue reading

March 3, 2015 · Leave a comment

Trip 2 : Kolam RM3 Jugra cari Kerapu…pasti bertemu

Gong Xi Fa Chai. Cuti panjang tak p mana, aku turun Jugra. Bayag RM3 pilih ikan. Mcm kat market, cuma ikan ni sentap dulu. Bukan dah keras dr tong ais. … Continue reading

February 23, 2015 · Leave a comment

Slow pitch Jigs

Aku listkan beberapa jenis slow jig yang biasa aku guna selama aku main benda nih. Aku rasa, tahun lepas agak payah nak cari jigs jenis nih, tapi tahun ni, mcm … Continue reading

February 16, 2015 · Leave a comment

Trip 1 : Trip Cobia ke lubuk Kapal Karam

Trip pertama 2015. Trip pertama 2015 aku mula dgn trip jigging ke Jarak. Menggunakan tekong dan bot yg sama dgn last year. Tp kali ni lubuk yg Ah Seng terjah … Continue reading

February 16, 2015 · Leave a comment

Trip Sepanjang 2015

Posting pertama aku utk sesi 2015 ini. Dengan ini selaku memecah tong utk sesi 2015 aku listkan trip aku yg telah aku confirm dan belum confirm. Setakat hari ni (posting … Continue reading

January 16, 2015 · Leave a comment

Selamat tahun baru 2015

2014 pergi, 2015 datang. Kita ucapkan selamat tinggai 2014, kita ucapkan selamat datang 2015. 2014 bukan lah tahun yg baik utk Malaysia. Pelbagai peristiwa pahit yg negara kita lalui. Sehingga … Continue reading

December 31, 2014 · Leave a comment

Let join me

Join 1 other follower

Posting Menarik

platspender

Platspender @ Flickr

@KLIA

roda

More Photos